Informatie en veelgestelde vragen

Zeker! Samen met onze Flashion Designers gaan we reflecterende kledij, schoenen en accessoires ontwerpen en testen op zichtbaarheid. De beste ontwerpen komen ook echt in de winkels van JBC en Torfs te hangen.

Alles van winterkledij tot schoenen en accessoires. Een flitsende rugzak, coole jas, blitse muts, hippe boots of zotte sokken, ... Het kan allemaal. Laat je verbeelding het maar eens overnemen.

Laat je verbeelding de vrije loop en werk je idee uit. Je kan op verschillende manieren een ontwerp indienen:

  • een schets, digitaal of op papier gemaakt;
  • een écht ontwerp waarvan je een foto of een filmpje doorstuurt;
  • een filmpje waarin je je plannen uit de doeken doet en eventueel al wat laat zien van je ontwerp;
  • ...

Je inzending dien je in via deze website. Klik op de homepage op 'Word Flashion Designer'. Vul het formulier onderaan de pagina in en laad je inzending op. Klaar is kees ;-).

Hulp nodig? Hier vind je enkele sjablonen waarmee je aan de slag kan.

- Je kan je ontwerp indienen tot en met 3 november.

- In de week van 4 november 2019 selecteert de jury de winnaars.

- De ontwerp workshop met JBC en Torfs vindt plaats op woensdagnamiddag 13 november.

- In het voorjaar van 2020 gaan de winnende ontwerpen in productie.

- Vanaf september 2020 ligt de Flashion Collection in de winkels van JBC en Torfs.

Op 27 november word je door onze ontwerpers in spoedtempo opgeleid tot een echte designer. Samen gaan jullie aan de slag om jouw ideeën te testen op vlak van zichtbaarheid en om ze te perfectioneren. Aan het einde van de dag ligt jullie definitieve ontwerp klaar.

Iedereen van het 5de leerjaar tot en met het laatste middelbaar kan Flashion Designer worden.

Deelnemen kan alleen of in groep (met je vrienden, met je klas, ...). Als je in groep deelneemt, mogen er maximaal 4 personen meekomen naar de ontwerpdag.

Nee hoor. Het enige dat je nodig hebt is een enorme dosis creativiteit. De uiteindelijke ontwerpen maak je samen met echte ontwerpers. Die weten perfect hoe alles werkt.

Als jij 1 van onze Flashion Designers wordt, contacteren we je zo snel mogelijk na de jurering om je het goede nieuws te melden. Bovendien bezorgen we jou en je ouders alle nodige info. Laat de ideeën dus maar komen!

Nee. We zien de Flashion Designers als een leuke leerschool en eerste ervaring om met echte ontwerpers samen te werken. Flashion Designers worden dus niet betaald. 

Lees hier het volledige reglement van de Flashion Designers.

Vind je het antwoord op je vraag niet terug bij de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met ons via flashiondesigners@vsv.be of via 015 64 10 77.