De Winnaars

OSCAR VEREPT - 14 Jaar

Flashiondesigner Oscar Verept ontwierp een populaire sneaker met reflecterende elementen. Zowel de veters als de patches en de stripings op de zijkant zorgen voor zichtbaarheid vanuit alle hoeken! 

Oscar houdt van ontwerpen! Vaak tekent hij designs voor schoenen. Hij koopt ook witte sneakers die hij dan zelf pimpt met bijvoorbeeld Chinese tekens.

Klik hier om de sneakers van Oscar te ontdekken!

Flashion Designer Oscar
Flashion Designer Floor

FLOOR BLOCKEEL - 11 Jaar

"Steel jij de show in het verkeer?"

Floor haalde inspiratie uit het maanlicht. Ze ontwierp het design zelf, de sterren en zoolrand weerkaatsen het licht in het donker. Zichtbaarheid bij regenweer gegarandeerd! 

Floor is super ondernemend, haalt veel inspiratie uit Pinterest en maakt dan zelf dingen na tot grote ergernis van haar mama. Ze verknipt ook vaak oude stukken kledij en stof tot coole nieuwe outfits!

Klik hier om de regenlaarsjes van Floor te ontdekken!

EMIEL HOUMAN - 17 Jaar

"From a little spark may burst a flame"

Flashiondesigner Emiel Houman bedacht deze sneaker met vlammetjes. De reflecterende streep op de zijkant en een patch op de hiel lichten op in het donker. 

Emiel studeert grafische communicatie en zal verder studeren in Digital Design en Development. De reflecterende vlammen op de schoenen zijn stoer en geven een cool effect!

Klik hier om de sneakers van Emiel te ontdekken!

Flashion Designer Emiel
Flashion Designer Jana
Flashion Designer Stien

JANA MEYSMANS & STIEN MUSSELY - 16 Jaar & 13 Jaar

“Een hippe rugzak die ook nog eens reflecterend is? Top, toch!”

Een verrassend verhaal, deze twee meiden diende elk apart een ontwerp in, maar tijdens de workshop staken deze creatieve breinen hun hoofden samen en bundelden hun ideeën in één finaal design. Een rugzak waarmee ze allebei heel tevreden zijn!

Klik om de rugzak van Jana en Stien te ontdekken bij JBC of Torfs!

DAAN VAN DONINCK - 17 Jaar

“De tijger op mijn ontwerp staat voor kracht en moed. Voor de illustratie liet ik me inspireren op de strakke lijnen in Japanse illustraties.”

Voor Daan was de wedstrijd een echte rollercoaster. Het startte als een opdracht voor school en - zoals hij zelf zegt - een beetje uit zijn comfortzone. Comfortzone of niet, deze stoere gast smeet zich er volledig in en vond het uiteindelijk heel leuk om te doen. Wat hij vooral interessant vond was om te zien hoe JBC werkt, zodat hij het kon vergelijken met wat hij in de klas leerde. Bovendien is hij ervan overtuigd dat de campagne echt kan werken! Van jongeren, voor jongeren!

Flashion Designer Daan
Flashion Designer Vita

VITA VERMANDER - 10 Jaar

“Fluohesjes zijn er genoeg. Maar leuke fluo-kledij voor de winter, dat ontbrak nog. Daarom dacht ik meteen aan een fluo muts en sjaal. Zo kunnen we zichtbaar én warm de fiets op.”

Het kleren ontwerpen én maken heeft Vita met de paplepel binnen gekregen, want haar oma leerde haar niet alleen breien en haken, maar ook stikken en naaien! Deze wedstrijd was haar dus op haar lijf geschreven. Haar zelfgemaakte sjaal stal onmiddellijk de aandacht van de jury, zelfgemaakt natuurlijk. Een echte topinzending.

Klik hier om de sjaal van Vita te ontdekken!

JULIE DESCAMPS - 13 Jaar

“Byebye basic fluohesje, mijn ontwerp draag je op jouw manier.”

Al van toen deze straffe meid nog maar 9 jaar was, maakte ze in de kledingzaak van haar oma en opa kleren voor haar barbiepoppen. Julie droomt ervan om modeontwerpster te worden en aan de slag te gaan in Parijs of Londen. Volgend jaar start ze aan het kunsthumaniora, een stapje dichter bij haar droom. Laten we samen duimen dat al Julie haar dromen werkelijkheid worden!

Klik hier om Julie haar longsleeve te ontdekken!

 

Flashion Designer Julie
Flashion Designers Joran & Tomas

Joran TUERLINKX & TOMAS MESKENS - 20 Jaar

“Wij willen gezien worden in het verkeer. Net zoals je ook de kleinste lettertjes moet kunnen lezen bij een oogtest. Met ‘Did you C me’ brengen we hiernaar een speelse knipoog.”

Voor deze twee kameraden startte het project als een opdracht voor school, maar Tomas en Joran hebben de smaak van het kleren ontwerpen helemaal te pakken. Hun 7de jaar is afgerond en ze zijn helemaal klaar voor de toekomst. Straffer nog, ze willen hun eigen modelabel starten. Verwacht jullie maar aan coole hoodies en T-shirts met eigen designs! 

Klik om de pet en de sweater van Joran & Tomas te ontdekken

MARIE VAN DER SCHUEREN - 11 Jaar

“Zien en gezien worden, dat kan ook in fluoroze. Aan de binnenkant van mijn jas zitten oogjes, een leuke knipoog naar meer zichtbaarheid in het verkeer.”

De wedstrijd was niet alleen hard werken, maar er was ook tijd voor een rondleiding tijdens de workshop. Zo kon Marie zien hoe alles precies in zijn werk gaat hier op het hoofdkantoor. Vanaf dit jaar mag Marie af en toe met de fiets naar school. Zichtbaarheid is dus superbelangrijk! Zien én gezien worden, daar draait het allemaal om. Als je er tegelijk ook nog eens superleuk uitziet, is dat zeker een pluspunt! Marie denkt dat haar vriendinnen liever haar designs zullen dragen dan de gewone fluohesjes, JBC denkt dat ook!. 

Klik om de muts en sjaal van Marie te ontdekken!

Flashion Designer Marie
Flashion Designer Birte

BIRTE THYS - 12 Jaar

“Accessoires zijn nog cooler als je de trends wat volgt. Zoals deze scrunchies, maar dan speciaal voor deze wedstrijd gemaakt uit een fluohesje.”

Zichtbare kledij is niet altijd cool, dat weet Birte Thys als geen ander. Op zoek naar een leuker alternatief plakte deze inventieve meid zelf al reflecterende strepen op haar boekentas om hem te pimpen. Toen er tijdens de veiligheidsdag op school over de wedstrijd werd verteld, wist Birte dat ze wou mee doen. Thuis ging ze meteen aan de slag met met schaar én fluohesjes. Zo ontwierp Birte haar eigen reflecterende en coole scrunchies uit fluohesje. Birte was ook onder de indruk van de andere ontwerpen. De hele Flashion Collection is Birte-approved!

Klik hier om de gele, roze en blauwe scrunchies van Birte te ontdekken!

ROBBE RiLLAERTS - 18 Jaar

"Zichtbaar en stijlvol zijn? Het is een win-win"

Het doel van Robbe  zijn ontwerp is in het verkeer opvallend en fashionable kunnen zijn. Hij haalde zijn inspiratie bij traditionele fietsspelden. Meestal is een reflecterende klaparmband saai, maar Robbe pimpte zijn ontwerp door er vlammen op te zetten! Sla dit bandje rond je armen of benen en ga zo veilig de straat op.

Klik hier om de reflecterende klaparmband van Robbe te ontdekken

Flashion Designer Robbe